چه می شود که به میگرن مبتلا می شویم؟
آفتاب نیوز :
میگرن یک بیماری شایع عصبی است که باعث درد شدید و احساس تپش در یک طرف سر می شود که ممکن است چندین ساعت طول بکشد یا تا چند روز ادامه یابد. معمولا درد میگرن همراه با حالت تهوع، استفراغ، حساسیت به نور یا صدا، سرگیجه، اختلالات بینایی یا بی حسی صورت همراه است.
پزشکان کاملاً مطمین نیستند که چه چیزی باعث سردرد های میگرنی می شود، اما متخصصان فکر می کنند عدم تعادل در برخی مواد شیمیایی مغز ممکن است در این زمینه نقش داشته باشد.
عصب سه قلو در سر، عملکرد چشم و دهان شما را هدایت می کند. سطوح یک ماده شیمیایی به نام سروتونین ممکن است در شروع میگرن کاهش یابد و این عصب می تواند مواد شیمیایی به نام انتقال دهنده های عصبی را آزاد کند که به مغز شما می روند و باعث درد می شوند.
عوامل خطر برای ایجاد میگرن
شما ممکن است بیشتر به میگرن مبتلا شوید به خاطر:
* ژن های شما: اگر یکی از اعضای خانواده شما سردرد های میگرنی داشته باشد، احتمال ابتلا به آن ها بیشتر است.
* سن شما: سردرد های میگرنی می توانند در هر مقطعی از زندگی شما ایجاد شوند، اما احتمال دارد اولین سردرد خود را در نوجوانی تجربه کنید. سردرد ها در دهه 30 سالگی به اوج خود می رسند و در اواخر زندگی شدیدتر می شوند.
* جنسیت شما: زنان تقریباً سه برابر بیشتر از مردان به این عارضه مبتلا می شوند.
محرک های میگرن
به گزارش «وب ام دی»، مواردی که ممکن است باعث ایجاد میگرن شوند عبارتند از:
* تغییرات هورمونی: تغییر در هورمون استروژن می تواند باعث میگرن در زنان شود. دارو هایی مانند قرص های ضد بارداری یا هورمون درمانی جایگزین می توانند سردرد را تحریک یا آن ها را بدتر کنند.
* استرس عاطفی: این یکی از رایج ترین محرک های میگرن است. وقتی استرس دارید، مغزتان مواد شیمیایی آزاد می کند که پاسخ «جنگ یا گریز» شما را آغاز می کند. اضطراب، نگرانی و ترس می توانند تنش بیشتری ایجاد کنند و میگرن را بدتر کنند.
* غذا های خاص: غذا های شور و فرآوری شده و پنیر های کهنه از عوامل محرک شناخته شده هستند. شیرین کننده مصنوعی آسپارتام و تقویت کننده طعم مونو سدیم گلوتامات (MSG) نیز ممکن است باعث ایجاد آن ها شوند.
* حذف وعده های غذایی: اگر یک وعده غذایی را از دست بدهید، قند خون شما کاهش می یابد و باعث سردرد می شود.
* الکل و کافیین: نوشیدنی های الکلی و نوشیدنی های حاوی کافیین می توانند محرک های میگرن باشند.
* محرک های حسی: نور های روشن، صدا های بلند و بو های تند می توانند باعث ایجاد این سردرد در برخی افراد شود.
* تغییرات در الگوی خواب: اگر زیاد یا خیلی کم بخوابید، ممکن است به میگرن مبتلا شوید.
* فشار فیزیکی: یک تمرین شدید مانند ورزش سنگین می تواند باعث میگرن شود. شما همچنان می توانید فعال باشید، اما بهتر است با شدت کمتری فعالیت های خود را انجام دهید.
* تغییرات آب و هوایی: این یک محرک مهم است. تغییر در فشار کلی هوا نیز همینطور است.
* داروی بیش از حد: اگر میگرن دارید و بیش از 10 روز در ماه برای آن دارو مصرف می کنید، ممکن است خودتان را برای چیزی که سردرد برگشتی نامیده می شود آماده کنید. پزشک شما احتمالاً آن را سردرد ناشی از مصرف بیش از حد دارو می نامد.
اگرچه ممکن است به طور کلی نتوانید از محرک های میگرن جلوگیری کنید، برخی از عوامل ساده مانند خواب منظم و با کیفیت، رژیم غذایی سالم، ورزش و مدیریت استرس ممکن است به شما کمک کنند تا قبل از شروع آن ها را متوقف کنید.
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "چه می شود که به میگرن مبتلا می شویم؟" هستید؟ با کلیک بر روی پزشکی، آیا به دنبال موضوعات مشابهی هستید؟ برای کشف محتواهای بیشتر، از منوی جستجو استفاده کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "چه می شود که به میگرن مبتلا می شویم؟"، کلیک کنید.