ارتباط افزایش اسیداوریک خون با احتمال ابتلا به نقرس
دکتر حسن گنجی زاده زواره با اشاره به علتهای بالا رفتن اسید اوریک خون، اظهار کرد: اسیداوریک از تجزیه پورین در بدن ایجاد میشود و پورین اسیدآمینهای است که در بسیاری از غذاهای پروتئینی وجود دارد.
وی با بیان اینکه اسیداوریک پس از تولید وارد جریان خون میشود و هنگام عبور از کلیهها، بیشتر آن از طریق ادرار از بدن دفع میشود، افزود: بالا رفتن اسید اوریک خون باعث بروز بیماری نقرس میشود. زمانی اسیداوریک خون بالا میرود که بدن اسیداوریک زیادی تولید کند یا کلیهها نتوانند اسیداوریک را با سرعت کافی از بدن دفع کنند.
وی، با تاکید بر اینکه افزایش اسیداوریک خون باعث میشود برخی افراد دچار سنگ کلیه یا نارسایی کلیه شوند، خاطرنشان کرد: همچنین برخی افراد به دلیل اسیداوریک خون بالا مبتلا به فشار خون بالا، بیماری قلبی و بیماری مزمن کلیوی میشوند.
گنجی زاده اضافه کرد: ممکن است اسیداوریک بالای خون علامتی نداشته باشد و اغلب وقتی پزشک برای بیماری دیگری شما را بررسی میکند، معلوم شود که به این عارضه مبتلا هستید.
وی، داروهای دیورتیک (ادرار آور)، نوشیدن زیاد الکل، ژنتیک (زمینه ارثی)، کم کاری تیروئید، داروهای تضعیف کننده سیستم ایمنی بدن، نیاسین یا ویتامین ب۳، چاقی، بیماری پسوریازیس، برنامه غذایی سرشار از پورین مانند مصرف زیاد انواع گوشت و حبوبات، نارسایی کلیه (عدم توانایی کلیهها در دفع مواد زائد از بدن)، لوسمی، مصرف زیاد کافئین، لنفوم هوچکین، لنفوم غیرهوچکین از جمله عوامل افزایش دهنده اسید اوریک خون هستند.
این فوق تخصص غدد و متابولیسم با تاکید براینکه سندرم تحلیل تومور یعنی آزادسازی سریع سلولها به جریان خون در اثر برخی سرطانها و یا شیمی درمانی آنها، از دیگر عوامل افزایش دهنده اسید اوریک خون است، افزود: همچنین زمانیکه فرد تحت شیمی درمانی یا پرتودرمانی (رادیوتراپی) سرطان است، باید میزان اسید اوریک خونش بررسی شود.
گنجیزاده اظهار کرد: چنانجه فکر میکنید داروی مصرفی شما باعث افزایش اسیداوریک خون شده است، موضوع را با پزشک درمیان بگذارید، ولی تا زمانی که پزشک دستور دیگری نداده، به مصرف داروی خود ادامه دهید.
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "ارتباط افزایش اسیداوریک خون با احتمال ابتلا به نقرس" هستید؟ با کلیک بر روی پزشکی، اگر به دنبال مطالب جالب و آموزنده هستید، ممکن است در این موضوع، مطالب مفید دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "ارتباط افزایش اسیداوریک خون با احتمال ابتلا به نقرس"، کلیک کنید.