با جاذبه های باستانی ترکیه آشنا شوید

ترکیه سرزمینی که دو قاره آسیا و اروپا را به هم پیوند می دهد تنها به سواحل زیبا و بازارهای رنگارنگش محدود نمی شود. این کشور مهد تمدن های باستانی بی شماری است که هر گوشه آن ردپایی از تاریخ کهن بشریت را در خود جای داده است. از امپراتوری های قدرتمند هیتی ها و یونانیان باستان گرفته تا شکوه روم بیزانس و عثمانی همگی در این جغرافیا سکونت داشته اند. اگر به دنبال کشف ریشه های تمدن و غرق شدن در داستان های هزاران ساله هستید آشنایی با جاذبه های باستانی ترکیه تجربه ای فراموش نشدنی خواهد بود. این محتوا شما را با برخی از مهم ترین و شگفت انگیزترین سایت های باستانی این سرزمین آشنا می کند.

با جاذبه های باستانی ترکیه آشنا شوید

879234516098

تاریخچه ترکیه به دوران ماقبل تاریخ بازمی گردد و شبه جزیره آناتولی یکی از قدیمی ترین مناطق مسکونی دنیاست. نخستین آثار سکونت انسان ها و تمدن های اولیه در این منطقه به اوایل دوران نوسنگی بازمی گردد که نشان دهنده اهمیت این سرزمین در شکل گیری تمدن بشری است.

در طول هزاره ها تمدن های بزرگ و قدرتمندی در آناتولی ظهور و افول کردند. هیتی ها یونانیان فریگی ها لیدی ها ایرانیان هخامنشی رومی ها بیزانسی ها و در نهایت عثمانی ها هر یک سهمی در غنای فرهنگی و تاریخی این منطقه داشته اند. این تنوع تمدنی باعث شده تا ترکیه امروزی موزه ای بی نظیر از آثار باستانی و تاریخی باشد.

امپراتوری روم به دلیل گستردگی بیش از حد شهر قسطنطنیه (استانبول کنونی) را به عنوان پایتخت شرقی خود انتخاب کرد که این امر نقطه عطفی در تاریخ منطقه بود. پس از سقوط روم غربی امپراتوری بیزانس برای حدود هزار سال بر بخش هایی از ترکیه حکمرانی کرد تا اینکه ترکان عثمانی قدرت را به دست گرفتند.

حکمرانی طولانی عثمانی ها نیز آثار معماری و فرهنگی فراوانی را در ترکیه برجای گذاشت. این تاریخ پرفراز و نشیب باعث شده تا آثار باستانی ترکیه اهمیت جهانی داشته باشند و بسیاری از آن ها در فهرست میراث جهانی یونسکو به ثبت رسیده اند که گواهی بر نقش این سرزمین در تمدن بشریت است.

شهر باستانی افسوس واقع در نزدیکی سلجوق در استان ازمیر یکی از بزرگ ترین و مهم ترین شهرهای یونانی و رومی در دوران باستان بود. قدمت این شهر به حدود 3000 سال پیش می رسد و در اوج شکوفایی خود یکی از مراکز تجاری و فرهنگی برجسته منطقه بود.

افسوس به خاطر معبد آرتمیس یکی از عجایب هفتگانه دنیای باستان شهرت داشت. اگرچه امروزه تنها بقایای کمی از این معبد باشکوه باقی مانده است اما عظمت آن در دوران خود بی نظیر بود. این شهر همچنین دارای بناهای مهم دیگری مانند کتابخانه سلسوس که یکی از بزرگ ترین کتابخانه های باستان بود می باشد.

تئاتر بزرگ افسوس با ظرفیت حدود 25,000 نفر یکی از سالم ترین و بزرگ ترین تئاترهای باستانی در جهان است که محل برگزاری نمایش ها و اجتماعات عمومی بوده است. خیابان مرمر آگورا (بازار) حمام ها و خانه های رومی با موزاییک های زیبا بخش های دیگری از این شهر وسیع را تشکیل می دهند.

افسوس نقش مهمی در تاریخ مسیحیت نیز ایفا کرده و گفته می شود سنت پل در این شهر موعظه کرده و سنت جان در نزدیکی آن زندگی کرده است. اهمیت تاریخی فرهنگی و معماری افسوس باعث شده تا این شهر باستانی در فهرست میراث جهانی یونسکو به ثبت برسد و سالانه پذیرای میلیون ها بازدیدکننده از سراسر جهان باشد.

شهر تروا به ترکی Truva یکی از مشهورترین سایت های باستانی ترکیه است که در شمال غربی این کشور نزدیک تنگه داردانل واقع شده است. شهرت جهانی تروا عمدتاً به دلیل داستان های اسطوره ای و تاریخی آن به ویژه جنگ تروا که در اثر حماسی ایلیاد هومر روایت شده می باشد.

کشف این شهر در قرن نوزدهم توسط باستان شناس آلمانی هاینریش شلیمان صورت گرفت. حفاری ها در تروا لایه های مختلفی از سکونتگاه ها را آشکار کرده اند که نشان دهنده قدمت طولانی آن از دوران نوسنگی تا دوره رومی است. این لایه ها به باستان شناسان کمک کرده اند تا تاریخ پیچیده این شهر را درک کنند.

داستان اسب تروا نیرنگی که منجر به پایان جنگ تروا شد بخشی جدایی ناپذیر از افسانه این شهر است. امروزه یک بازسازی چوبی از این اسب به عنوان نمادی از شهر در سایت باستانی قرار داده شده است.

سایت باستانی تروا در سال 1998 به عنوان یکی از میراث های جهانی یونسکو به ثبت رسید. بازدیدکنندگان می توانند بقایای دیوارها دروازه ها و ساختمان های مختلف را مشاهده کنند و از موزه تروا که اشیاء کشف شده از منطقه را به نمایش می گذارد دیدن نمایند. تروا نه تنها از نظر باستان شناسی مهم است بلکه به عنوان یک نماد فرهنگی در ادبیات و هنر جهان نیز جایگاه ویژه ای دارد.

تمدن هیتی ها یکی از قدرت های بزرگ عصر برنز در آناتولی بود که در حدود 1600 تا 1200 قبل از میلاد شکوفا شد. شهر خاتوشا پایتخت این امپراتوری در نزدیکی بوغازکاله امروزی قرار داشت و امروزه یکی از مهم ترین سایت های باستانی ترکیه و قدیمی ترین پایتخت باستانی شناخته شده در آناتولی است.

بقایای خاتوشا شامل دیوارهای عظیم شهر دروازه های سنگی استادانه مانند دروازه شیر و دروازه شاه معابد و کاخ ها است. هیتی ها به دلیل پیشرفت در استفاده از آهن و مهارت های معماری و مهندسی خود شهرت داشتند. کتیبه های میخی کشف شده در خاتوشا اطلاعات ارزشمندی درباره تاریخ دین و قوانین هیتی ها ارائه می دهند.

سایت باستانی خاتوشا به همراه پناهگاه صخره ای یازیلی کایا در نزدیکی آن در فهرست میراث جهانی یونسکو به ثبت رسیده اند. این سایت به خوبی نشان دهنده قدرت و پیچیدگی امپراتوری هیتی است که در دوره ای با قدرت هایی مانند مصر باستان رقابت می کرد.

قدمت آثار کشف شده در تپه گوبکلی واقع در نزدیکی شانلی اورفه در جنوب شرقی ترکیه به بیش از 11 هزار سال پیش بازمی گردد. این موضوع گوبکلی تپه را به یکی از قدیمی ترین و مهم ترین سایت های باستانی در جهان تبدیل کرده است حتی قدیمی تر از اختراع کشاورزی و سفالگری.

در این تپه سازه های سنگی دایره ای شکل با ستون های عظیم T شکل کشف شده اند که برخی از آن ها با نقوش حیوانات و نمادهای انتزاعی حکاکی شده اند. این حکاکی ها با وجود قدمت بسیار زیاد از دقت و مهارت بالایی برخوردارند که نشان دهنده سطح پیچیدگی فرهنگی و هنری سازندگان آن هاست.

هدف از ساخت این سازه ها هنوز به طور کامل مشخص نیست اما بسیاری از باستان شناسان معتقدند که گوبکلی تپه یک مرکز آیینی یا معبد بوده است. کشف آن در دهه 1990 درک ما از دوران نوسنگی و توانایی های انسان های پیش از تاریخ را متحول کرده است.

گوبکلی تپه در فهرست میراث جهانی یونسکو به ثبت رسیده و به عنوان یکی از مهم ترین اکتشافات باستان شناسی قرن اخیر شناخته می شود که اطلاعات جدیدی درباره سازماندهی اجتماعی و باورهای انسان های اولیه ارائه می دهد.

کوه نمرود واقع در استان آدیامان در جنوب شرقی ترکیه به خاطر بقایای باستانی بر فراز قله اش شهرت دارد. این سایت شامل آرامگاه و پناهگاه آیینی (هیروتسیون) است که توسط آنتیوخوس اول پادشاه پادشاهی کوماژن در قرن اول قبل از میلاد ساخته شد.

مهم ترین ویژگی کوه نمرود مجسمه های عظیم سنگی هستند که زمانی سر خدایان یونانی و ایرانی و همچنین خود آنتیوخوس اول بودند. این مجسمه ها که ارتفاع آن ها به چندین متر می رسد امروزه بیشتر بدون سر دیده می شوند؛ سرهای آن ها بر اثر زلزله یا عوامل دیگر از بدن جدا شده و در اطراف پایه مجسمه ها قرار گرفته اند.

هدف آنتیوخوس از ساخت این مکان نشان دادن جایگاه خود به عنوان یک پادشاه الهی و ایجاد پیوند میان فرهنگ های یونانی و ایرانی بود. این سایت همچنین به خاطر منظره بی نظیر غروب و طلوع آفتاب بر فراز مجسمه ها بسیار محبوب است.

کوه نمرود به دلیل اهمیت تاریخی و هنری خود در فهرست میراث جهانی یونسکو به ثبت رسیده است و یکی از اسرارآمیزترین و جذاب ترین جاذبه های باستانی ترکیه محسوب می شود.

پاموکاله به معنی قلعه پنبه ای در استان دنیزلی واقع شده و بیشتر به خاطر تراورتن های سفید و پلکانی شکلش که بر اثر رسوب مواد معدنی آب های حرارتی ایجاد شده اند شهرت دارد. این پدیده ی طبیعی بی نظیر منظره ای شگفت انگیز و رویایی ایجاد کرده است.

در بالای تراورتن ها بقایای شهر باستانی هیراپولیس قرار دارد. هیراپولیس در قرن دوم قبل از میلاد توسط سلسله آتالیدی برگامون تأسیس شد و بعدها به یک شهر مهم رومی تبدیل گشت. این شهر به دلیل چشمه های آب گرمش یک مرکز درمانی و مذهبی محبوب بود.

آثار باستانی هیراپولیس شامل یک تئاتر رومی بزرگ و به خوبی حفظ شده نکروپولیس (گورستان) وسیع با مقبره های متنوع حمام های رومی و معبد آپولو است. این ترکیب منحصر به فرد از پدیده های طبیعی و بقایای باستانی پاموکاله و هیراپولیس را به یکی از مهم ترین سایت های میراث جهانی یونسکو تبدیل کرده است.

بازدیدکنندگان می توانند در حوضچه های آب گرم طبیعی روی تراورتن ها قدم بزنند و شنا کنند و همزمان از بقایای شهر باستانی هیراپولیس بازدید نمایند. این سایت تجربه ای ترکیبی از زیبایی های طبیعی و تاریخی را ارائه می دهد.

ایاصوفیه در استانبول یکی از برجسته ترین بناهای تاریخی جهان است که نمادی از پیوند تاریخ و فرهنگ در این شهر محسوب می شود. این بنا ابتدا در قرن ششم میلادی به دستور امپراتور ژوستینین اول به عنوان کلیسای جامع امپراتوری بیزانس ساخته شد و شاهکاری از معماری بیزانسی به شمار می رود.

پس از فتح قسطنطنیه توسط عثمانی ها در سال 1453 ایاصوفیه به مسجد تبدیل شد و مناره ها و عناصر اسلامی به آن اضافه گشت. این بنا برای قرن ها به عنوان مسجد اصلی استانبول مورد استفاده قرار گرفت و الهام بخش معماری مساجد عثمانی شد.

در سال 1935 ایاصوفیه به موزه تبدیل شد تا نمادی از سکولاریسم در جمهوری نوین ترکیه باشد. اما در سال 2020 مجدداً به عنوان مسجد بازگشایی شد و همزمان امکان بازدید برای گردشگران نیز فراهم است.

ایاصوفیه با گنبد عظیم موزاییک های باستانی (که برخی از آن ها هنوز قابل مشاهده اند) و ترکیب عناصر معماری مسیحی و اسلامی یک شاهکار هنری و مهندسی است. این بنا بخشی از منطقه تاریخی استانبول است که در فهرست میراث جهانی یونسکو ثبت شده است.

کاخ توپکاپی در استانبول پس از فتح قسطنطنیه توسط محمد فاتح در قرن پانزدهم میلادی به عنوان مرکز اداری و محل اقامت اصلی سلاطین عثمانی برای حدود 400 سال مورد استفاده قرار گرفت. این کاخ بر فراز تپه ای مشرف به تنگه بسفر و دریای مرمره واقع شده است.

توپکاپی مجموعه ای وسیع از حیاط ها ساختمان ها باغ ها و عمارت های مختلف است که هر بخش آن کاربری خاصی داشته است؛ از جمله بخش اداری خزانه حرمسرا (محل زندگی زنان سلطان و خانواده او) و بخش خصوصی سلطان.

امروزه کاخ توپکاپی به موزه ای تبدیل شده که مجموعه های ارزشمندی از امپراتوری عثمانی را در خود جای داده است از جمله جواهرات سلطنتی سلاح ها لباس ها نسخ خطی و اشیاء مذهبی. بازدید از این کاخ فرصتی برای آشنایی با زندگی در دربار عثمانی و شکوه این امپراتوری است.

معماری کاخ توپکاپی نمایانگر ترکیبی از سبک های مختلف در طول قرن هاست. این کاخ نیز بخشی از منطقه تاریخی استانبول است که به عنوان میراث جهانی یونسکو شناخته می شود و یکی از پربازدیدترین جاذبه های استانبول است.

صومعه سوملا واقع در دل کوهستان های پونتیک در نزدیکی ترابزون یکی از دیدنی ترین و دراماتیک ترین مکان های تاریخی ترکیه است. این صومعه ارتدوکس یونانی به شکلی باورنکردنی در دل صخره ای عمودی و در ارتفاعی بالا ساخته شده است.

تاریخ تأسیس صومعه سوملا به قرن چهارم میلادی بازمی گردد اما در طول قرن ها بارها بازسازی و گسترش یافته است. این صومعه در دوران امپراتوری ترابزون و سپس تحت حاکمیت عثمانی ها به فعالیت خود ادامه داد تا اینکه در سال 1923 متروکه شد.

ساختار صومعه شامل کلیسای اصلی چندین کلیسای کوچک اتاق های راهبان آشپزخانه و کتابخانه است. دیوارهای داخلی و خارجی برخی از کلیساها با نقاشی های دیواری (فرسکو) زیبایی تزئین شده اند که صحنه هایی از کتاب مقدس و زندگی مریم مقدس را به تصویر می کشند.

دسترسی به صومعه سوملا از طریق یک مسیر شیب دار در دل کوه امکان پذیر است. این مکان نه تنها از نظر معماری و تاریخی اهمیت دارد بلکه به دلیل موقعیت طبیعی فوق العاده و مناظر اطرافش نیز بسیار جذاب است. صومعه سوملا در فهرست موقت میراث جهانی یونسکو قرار دارد.

موزه موزاییک زئوگما در شهر غازی عینتاب یکی از بزرگ ترین و مهم ترین موزه های موزاییک در جهان است. این موزه به نمایش مجموعه ای بی نظیر از موزاییک های کشف شده از شهر باستانی رومی زئوگما اختصاص دارد که در نزدیکی همین شهر و در کنار رود فرات واقع شده بود.

شهر زئوگما در دوران امپراتوری روم یک مرکز مهم نظامی و تجاری بود و خانه ها و ویلاهای ثروتمندان آن با موزاییک های بسیار زیبا و باکیفیت تزئین شده بودند. با ساخت سد بیره جیک بخش هایی از شهر باستانی زیر آب رفت اما عملیات نجات باستان شناسی منجر به کشف و بازیابی موزاییک های فراوانی شد.

مهم ترین اثر این موزه موزاییک معروف به دختر کولی (Gypsy Girl) است که تصویری گیرا و اسرارآمیز دارد و به نمادی از این موزه و شهر غازی عینتاب تبدیل شده است. موزاییک های دیگر نیز صحنه هایی از اساطیر زندگی روزمره و طرح های هندسی را به نمایش می گذارند.

کیفیت تنوع و حجم موزاییک های به نمایش درآمده در این موزه آن را به مقصدی ضروری برای علاقه مندان به هنر موزاییک رومی و باستان شناسی تبدیل کرده است.

آرامگاه های لیسیان مجموعه ای از مقبره های باستانی هستند که توسط تمدن لیسیایی در منطقه لیکیه (جنوب غربی ترکیه امروزی) ساخته شده اند. این مقبره ها به خاطر سبک معماری منحصربه فردشان که اغلب به شکل خانه ها یا معابد سنگی در دل صخره ها و کوه ها تراشیده شده اند شهرت دارند.

لیسیایی ها تمدنی باستانی با زبان و فرهنگ خاص خود بودند که از حدود قرن پانزدهم قبل از میلاد در این منطقه زندگی می کردند. مقبره های آن ها نشان دهنده اعتقاداتشان به زندگی پس از مرگ و اهمیت دادن به یادبود مردگان است. شهرهایی مانند فتحیه (تلوس و میرا) و دمره (میرا) دارای نمونه های برجسته ای از این آرامگاه های صخره ای هستند.

برخی از این مقبره ها دارای نماهای بسیار دقیق و تزئین شده ای هستند که شباهت زیادی به خانه های چوبی لیسیایی در آن زمان دارند در حالی که برخی دیگر به شکل معابد یونانی با ستون ها و نقوش برجسته ساخته شده اند. این تنوع در سبک نشان دهنده تأثیر فرهنگ های مختلف بر هنر لیسیایی در طول زمان است.

بازدید از آرامگاه های لیسیان فرصتی برای آشنایی با یکی از تمدن های کمتر شناخته شده آناتولی و تحسین مهارت های سنگ تراشی و معماری آن ها در دل طبیعت است.

یازیلی کایا به معنی سنگ نوشته شده یک پناهگاه صخره ای هیتی است که در فاصله کمی از پایتخت باستانی هیتی ها خاتوشا قرار دارد. این سایت یک مکان مقدس برای هیتی ها بود و به خاطر نقش برجسته های سنگی بزرگش که بر روی دیواره های صخره ای تراشیده شده اند اهمیت دارد.

نقش برجسته های یازیلی کایا صفوفی از خدایان و الهه های هیتی را به تصویر می کشند. این تصاویر اطلاعات ارزشمندی درباره دین اساطیر و سلسله مراتب خدایان در امپراتوری هیتی ارائه می دهند. دو گالری اصلی در این پناهگاه وجود دارد که گالری بزرگتر صفوف خدایان مرد و الهه های زن را نشان می دهد و گالری کوچکتر صحنه هایی از پادشاه تودهالیای چهارم در آغوش خدایان را به تصویر کشیده است.

این سایت در فضای باز قرار دارد و به نظر می رسد برای مراسم آیینی و مذهبی مورد استفاده قرار می گرفته است. یازیلی کایا بخشی از سایت میراث جهانی یونسکو خاتوشا است و یکی از بهترین نمونه های هنر صخره ای هیتی محسوب می شود.

نقش برجسته ها با جزئیات دقیق و نمادهای پیچیده بینش عمیقی نسبت به جهان بینی هیتی ها و ارتباط آن ها با دنیای ماوراءالطبیعه ارائه می دهند و بازدید از آن مکملی ضروری برای بازدید از خاتوشا است.

ساردیس واقع در استان مانیسا در غرب ترکیه امروزی پایتخت پادشاهی باستانی لیدیه بود که در قرن ششم قبل از میلاد تحت فرمان پادشاه کرزوس به اوج قدرت و ثروت رسید. لیدیه ای ها به خاطر اختراع اولین سکه های جهان شناخته می شوند و ثروت افسانه ای کرزوس از معادن طلای اطراف ساردیس به دست می آمد.

پس از سقوط لیدیه به دست کوروش بزرگ هخامنشی ساردیس به یکی از ساتراپی های مهم امپراتوری هخامنشی تبدیل شد و نقطه پایانی جاده شاهی هخامنشی بود که تا تخت جمشید ادامه داشت. بعدها این شهر تحت حاکمیت یونانیان و رومی ها قرار گرفت و به رشد خود ادامه داد.

بقایای ساردیس شامل معبد بزرگ آرتمیس (که در دوران هلنیستی و رومی بازسازی شد) یک جیمناسیوم رومی بزرگ با حمام ها و یک کنیسه وسیع که یکی از بزرگ ترین کنیسه های باستانی کشف شده است می باشد. همچنین بقایایی از خانه ها مغازه ها و تئاتر رومی در این سایت دیده می شود.

ساردیس یکی از هفت کلیسای آسیا در کتاب مکاشفه یوحنا در عهد جدید نیز محسوب می شود. بازدید از این سایت فرصتی برای درک اهمیت تاریخی و اقتصادی این شهر در دوران باستان و مشاهده بقایای تمدن های مختلفی است که در آن ساکن بوده اند.

شهر تاریخی پرینه یک شهر یونانی باستانی در ایونیا (منطقه ساحلی غرب ترکیه امروزی نزدیک آیدین) است. پرینه به خاطر طرح شهرسازی هلنیستی خود که بر اساس یک شبکه منظم و شطرنجی (طرح هیپوداموسی) ساخته شده شهرت دارد. این طرح در قرن چهارم قبل از میلاد اجرا شد و نمونه ای عالی از برنامه ریزی شهری در دوران باستان است.

پرینه بر روی دامنه های کوه مایکاله واقع شده و به دلیل شیب زمین معماران از تراس بندی برای ساخت وساز استفاده کرده اند. این شهر هرگز به اندازه شهرهای همسایه مانند افسوس یا میلتوس بزرگ یا قدرتمند نشد اما به همین دلیل بقایای آن به خوبی حفظ شده و تصویری روشن از یک شهر یونانی متوسط در دوران هلنیستی ارائه می دهد.

مهم ترین بناهای پرینه شامل معبد آتنا پولیا (طراحی شده توسط پیرینه) تئاتر کوچکتر اما به خوبی حفظ شده بولوتریون (ساختمان شورا) و بقایای خانه ها آگورا (بازار) و معابد دیگر است. موقعیت پرینه بر روی تپه مناظر زیبایی از دشت و دریا را ارائه می دهد.

بازدید از پرینه به علاقه مندان به شهرسازی باستانی و معماری یونانی توصیه می شود و تصویری واضح از زندگی شهری در دوران هلنیستی ارائه می دهد.

خانه مریم مقدس (Meryem Ana Evi) یک مکان زیارتی مهم برای مسیحیان و مسلمانان است که در تپه های سرسبز نزدیک شهر باستانی افسوس قرار دارد. باور بر این است که این خانه آخرین محل زندگی مریم مادر عیسی مسیح پس از مصلوب شدن او بوده است.

بر اساس روایات سنت جان مریم را به افسوس آورده و او باقی عمر خود را در این مکان گذرانده است. این خانه در قرن نوزدهم بر اساس رؤیاهای یک راهبه آلمانی کشف شد و از آن زمان به مکانی مقدس برای زیارت تبدیل شده است.

این مکان شامل یک کلیسای کوچک است که بر روی بقایای خانه اصلی ساخته شده است. در نزدیکی خانه چشمه ای وجود دارد که آب آن مقدس شمرده می شود و دیواری برای بستن نذورات و آرزوها توسط زائران تعبیه شده است.

پاپ های مختلفی از این مکان بازدید کرده و آن را به رسمیت شناخته اند. خانه مریم مقدس فضایی آرامش بخش و معنوی دارد و هر ساله هزاران زائر و گردشگر را به سوی خود جذب می کند.

آنیت کابیر واقع در شهر آنکارا پایتخت ترکیه آرامگاه مصطفی کمال آتاترک بنیان گذار و اولین رئیس جمهور جمهوری ترکیه است. این بنا نه تنها یک مقبره بلکه یک مجموعه یادبود بزرگ است که نمادی از استقلال مدرنیته و هویت ملی ترکیه به شمار می رود.

طراحی آنیت کابیر پس از یک مسابقه بین المللی انتخاب شد و ساخت آن در سال 1944 آغاز و در سال 1953 به پایان رسید. معماری آن ترکیبی از سبک های سنتی عثمانی و سلجوقی با عناصر مدرن است که عظمت و پایداری را القا می کند.

این مجموعه شامل بلوار شیرها میدان مراسم سالن افتخار (که مقبره آتاترک در آن قرار دارد) و موزه صلح و انقلاب آتاترک است. در موزه اشیاء شخصی آتاترک اسناد مهم عکس ها و نقاشی هایی که تاریخ جنگ استقلال و تأسیس جمهوری را روایت می کنند به نمایش گذاشته شده اند.

آنیت کابیر یک مکان ملی مهم است و مراسم رسمی و یادبودهای مختلفی در آن برگزار می شود. بازدید از آن فرصتی برای آشنایی با تاریخ نوین ترکیه و نقش آتاترک در آن است و معماری باشکوه آن نیز بسیار چشمگیر است.

ترکیه دارای موزه های متعددی است که گنجینه های ارزشمندی از تاریخ و باستان شناسی غنی این کشور را به نمایش می گذارند. موزه تمدن های آناتولی در آنکارا یکی از مهم ترین آن هاست که آثاری از دوران پیش از تاریخ تا دوره عثمانی را در خود جای داده و به ویژه برای مجموعه های هیتی خود شهرت دارد.

موزه باستان شناسی استانبول مجموعه ای وسیع از آثار باستانی از مناطق مختلف امپراتوری عثمانی را دربرمی گیرد. موزه موزاییک زئوگما در غازی عینتاب با موزاییک های رومی بی نظیرش و موزه تروا در نزدیکی سایت باستانی تروا نمونه های دیگری از موزه های تخصصی در ترکیه هستند.

موزه باستان شناسی زیر آب در قلعه سنت پیتر بدروم نیز مجموعه ای منحصربه فرد از یافته های باستان شناسی دریایی را به نمایش می گذارد. این موزه ها نقش مهمی در حفظ و معرفی میراث فرهنگی عظیم ترکیه به جهانیان ایفا می کنند و بازدید از آن ها برای درک عمیق تر تاریخ این سرزمین ضروری است.

علاوه بر این ها موزه های مردم نگاری موزه های هنری و موزه های محلی متعددی در سراسر ترکیه وجود دارند که هر یک جنبه ای از فرهنگ و تاریخ این کشور را به تصویر می کشند و تجربه بازدیدکنندگان از جاذبه های باستانی را تکمیل می کنند.

928374651098

جاهای دیدنی ترکیه بیشتر در کدام شهرها قرار دارند؟

جاذبه های باستانی و تاریخی ترکیه در سراسر کشور پراکنده اند اما شهرهایی مانند استانبول ازمیر آنکارا آنتالیا شانلی اورفه و مناطق کاپادوکیه و منطقه اژه دارای تمرکز بیشتری از این سایت های مهم هستند.

کدام جاذبه های باستانی ترکیه در فهرست میراث جهانی یونسکو ثبت شده اند؟

بسیاری از جاذبه های باستانی ترکیه مانند افسوس تروا خاتوشا گوبکلی تپه هیراپولیس/پاموکاله کوه نمرود و مناطق تاریخی استانبول در فهرست میراث جهانی یونسکو ثبت شده اند.

قدمت قدیمی ترین اثر تاریخی ترکیه چقدر است؟

قدمت قدیمی ترین اثر تاریخی شناخته شده در ترکیه به بیش از 11 هزار سال پیش بازمی گردد که مربوط به سازه های کشف شده در تپه گوبکلی است.

شهر باستانی افسوس در کدام شهر ترکیه است؟

شهر باستانی افسوس در نزدیکی شهر سلجوق و در استان ازمیر در منطقه اژه ترکیه قرار دارد.

آیا ایاصوفیه یک مسجد است یا کلیسا؟

ایاصوفیه در طول تاریخ ابتدا کلیسای جامع بیزانس بوده سپس به مسجد تبدیل شده مدتی موزه بوده و اکنون مجدداً به عنوان مسجد فعالیت می کند.

کوه نمرود به چه دلیل معروف است؟

کوه نمرود به دلیل مجسمه های عظیم سنگی خدایان و آرامگاه پادشاه آنتیوخوس اول کوماژن بر فراز قله اش معروف است و یک سایت باستانی مهم محسوب می شود.

165892347012

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "با جاذبه های باستانی ترکیه آشنا شوید" هستید؟ با کلیک بر روی گردشگری و اقامتی، به دنبال مطالب مرتبط با این موضوع هستید؟ با کلیک بر روی دسته بندی های مرتبط، محتواهای دیگری را کشف کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "با جاذبه های باستانی ترکیه آشنا شوید"، کلیک کنید.